perjantai 3. huhtikuuta 2015

Hauskaa pääsiäistä


  Nukkekotitavaroista ei löytynyt mitään pääsiäisaiheista niin päätin raapustaa  kuvan.

Edellisessä postauksessa, joka käsitteli puusohvaa sain kommentin ja aloin heti tohkeissani vastata siihen, mutta kuinkas sitten kävikään. Yritin monta kertaa vastata kommenttiin, mutta en tiedä minne se vastaukseni aina hävisi, kun en saanut sitä blogissani näkymään.
Taidan olla aika "uuno" noitten kommenttien kanssa.
Nyt päätinkin kirjoittaa vastaukseni tätä kautta ja kiittää kommentista oikein paljon.
En tiedä vielä teenkö sohvalle patjaa ollenkaan ja, jos teen niin samasta kankaasta se tulee kuin tyynytkin.
Ristikon tein ohuesta rimasta eli rimoja tulee yksi pitempi ja kaksi lyhyempää.
Mittasin aukosta johon ristikko tulee vinomitan alanurkasta ylänurkkaan ja huomioin mitassa, että riman molempiin päihin tulee pienet vinokulmat. Sahasin riman kulmineen, liimasin sen vinoon paikoilleen ja merkkasin rimaan keskikohdan. Seuraavaksi mittasin liimatun riman keskikohdan ulkoreunasta aukon toiseen ulkonurkkaan ja huomioin taas mitassa ne kulmat. Sahauksen jälkeen liimasin riman paikoilleen. Toisen riman tein samanlailla, mutta liimasin sen alanurkkaan. Lopuksi hioin ristikon.
En tiedä saako minun sepustuksesta mitään selvää ristikon tekoa ajatellen, mutta tuolla tapaa sen tein.
Ps. Ristikon voisi myös tehdä "siististi" kahdesta samanpituisesta rimanpalasesta ja sahata / kovertaa molempiin keskelle upotusaukot, sitten liittää rimat keskeltä kiinni toisiinsa, sahataan rimojen päihin vielä vinokulmat ja ristikko olisi valmis, mutta totesin tuon tavan liian hankalaksi ja aikaa vieväksi itselleni.

Terveisin: Tuija 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti